Korrupsjonsmeldinger til Telenor havnet i skuffen

- Nesten ikke til å tro, sier leder av Stortingets kontrollkomite, Martin Kolberg, om ny Vimpelcom-rapport.

PENGEMASKIN:  Presidentdatter Gulnara Karimova (43) - her under et moteshow i Moskva i 2011 - har en sentral rolle i Vimpelcoms næringskjede på veien mot telelisenser i Usbekistan. Foruten en karriere som klesdesigner, har Karimova blant annet vært popartist og Usbekistans ambassadør til Spania. Foto: Mikhail   ,AP/NTB Scanpix.
PENGEMASKIN: Presidentdatter Gulnara Karimova (43) - her under et moteshow i Moskva i 2011 - har en sentral rolle i Vimpelcoms næringskjede på veien mot telelisenser i Usbekistan. Foruten en karriere som klesdesigner, har Karimova blant annet vært popartist og Usbekistans ambassadør til Spania. Foto: Mikhail ,AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I rapporten fra advokatfirmaet Deloitte blir Telenors håndtering av bekymringsmeldinger om korrupsjon i Vimpelcom sterkt kritisert.

- Nesten ikke til å tro, sier Aps Martin Kolberg.

Granskerne i advokatfirmaet mener både konsernsjef, styret og næringsministeren ble informert altfor seint, skriver Dagens Næringsliv som har fått tilgang til rapporten.

Det er ventet at rapporten, som Telenor selv har bestilt, legges fram om kort tid.

I februar innrømmet Vimpelcom bestikkelser til Usbekistans presidentdatter Gulnara Karimova, og vedtok en bot på 795 millioner dollar.

Siden november har Deloitte gått gjennom den norske telegigantens håndtering av sitt eierskap i Vimpelcom og av korrupsjonssaken.

Ventet med å varsle Fra 2011 varslet en Telenor-ansatt gjentatte ganger om bekymringsfulle korrupsjonsmistanker knyttet til Vimpelcoms investering i Usbekistan, men uten at dette nådde fram til konsernsjef og styre.

I sin gransking har Deloitte identifisert en rekke hendelser der sentrale Telenor-topper burde ha sørget for at bekymringsmeldingene ble tatt videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer