Korrupsjonsmistanke i Hydro

Gransker millionutbetalinger i Libya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Samtidig som det nye StatoilHydro i dag noteres på Oslo Børs, kommer Hydro med nyheten om at selskapet setter i gang en ekstern granskning av mulig korrupsjon i Hydro.

Hydros konsernsjef Eivind Reiten redegjorde for granskningen på en pressekonferanse på Thon Hotel Opera i Oslo mandag morgen.

Informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i StatoilHydro sier til E24 at det var en tidligere Hydro-ansatt som tipset Statoils konsernrevisjon om forholdene rundt Luibya-kontraktene.

Statoil ble informert så seint som forrige onsdag

Millionbeløp

Allerede er det avdekket at Hydro i 2000 betalte en faktura på 300 000 dollar i «lisensavgifter» til Libya, som stred med Hydros eget etiske regelverk.

To år senere kom en faktura fra samme konsulentselskap på 900 000 dollar. Da ble kravet fra den aktuelle operatøren avvist, noe som altså ikke skjedde i 2000.

Den mulige korrupsjonssaken dreier seg om Hydros virksomhet i Libya, som Hydro overtok i forbindelse med oppkjøpet av Saga Petroleum i 1999. Virksomheten er nå  overført til det fusjonerte StatoilHydro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer