KORRUPSJONSSIKTET: Direktøren for Unibuss er en av totalt seks siktede i korrupsjonssaken. Foto: Sean Hayford O'Leary/Creative Commons/Unibuss
KORRUPSJONSSIKTET: Direktøren for Unibuss er en av totalt seks siktede i korrupsjonssaken. Foto: Sean Hayford O'Leary/Creative Commons/UnibussVis mer

Korrupsjonsmistenkt direktør var foreningsleder i NHO

Nå har Helge Leite trukket seg fra vervet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Korrupsjonsmistenkte Helge Leite, direktør i Unibuss, ble valgt som styreleder i NHOs bransjeforening for transport i vår, skriver ABC nyheter.

Torsdag kveld meldte Leite om at han trekker seg som styreleder i bransjeforeningen.

Tidligere i dag fortalte politiet at de hadde arrestert ytterligere tre personer i Unibuss-saken, en av dem var administrerende direktør i selskapet, Helge Leite.

To av de som tidligere er siktet, skal være ledere i Unibuss, og skal ha latt seg bestikke med over fire millioner kroner for å velge busser fra storprodusenten MAN i Tyskland.

Bestikkelsene knyttes til Sporveisbussene (nå Unibuss) sin anskaffelse av totalt 58 busser for over 106 millioner kroner i 2004 og 2005.

Unibuss AS, som tidligere het AS Sporveisbussene, er heleid av Kollektivtransportproduksjon AS (KTP), som igjen eies av Oslo kommune. Unibuss driver rutebussvirksomhet i Oslo, Akershus og Vestfold.