Nigeria-båtene:

Korrupsjonssaken vokser

Etterforsker utbetalinger til nigerianere. Enda en brite er arrestert.

NIGERIABÅT: Det tidligere norske marinefartøyet KNM Horten ligger til kai i den engelsk havnebyen Ramsgate. Senere seilte det til Nigeria. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NIGERIABÅT: Det tidligere norske marinefartøyet KNM Horten ligger til kai i den engelsk havnebyen Ramsgate. Senere seilte det til Nigeria. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I koordinert aksjon slo britisk politi og Økokrim til mot Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) og flere andre adresser i Norge og i England 20. januar i fjor. Orlogskapein Bjørn Stavrum, som siden er blitt tiltalt for grov korrupsjon, ble arrestert denne dagen og det ble også to briter som er sentrale i det britiske selskapet CAS Global.

Økokrim er stort sett ferdige med sin etterforsking og mener at Stavrum blant annet tok i mot 154 853 dollar (rundt 1,2 millioner kroner) i to korrupte utbetalinger fra britene.

Men i Storbritania etterforsker politiet fortsatt handelen med de norske marinefartøyene, og der vokser saken.

- Våre undersøkelser har avdekket flere potensielt korrupte utbetalinger som involverer Nigeria. Og også disse utbetalingene gjelder salget av de norske marinefartøyene, sier en av de britiske etterforskerne til Dagbladet.

I tråd med britisk tradisjon ber etterforskeren om å ikke bli navngitt.

Han forteller at de har et utstrakt samarbeid med både norske Økokrim og det nigerianske politiet for økonomisk kriminalitet (EFCC).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer