Korrupsjonssiktet (44) varetektsfengslet i fire uker

44-åringen som er ansatt i Drammen kommune er siktet for grov korrupsjon.

RYSTES AV KORRUPSJONSSKANDALE:  To kommunalt ansatte som har jobbet ved byggesakskontoret i Drammen kommune, er varetektsfengsler i fire uker, siktet for grov korrupsjon. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
RYSTES AV KORRUPSJONSSKANDALE: To kommunalt ansatte som har jobbet ved byggesakskontoret i Drammen kommune, er varetektsfengsler i fire uker, siktet for grov korrupsjon. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

44-åringen ble framstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett i dag, siktet for grov korrupsjon. Han jobber i Drammen kommune, ved samme avdeling som den korrupsjonssiktede kvinnelige kollegaen (57), som tidligere er varetektefengslet i saken.

Ifølge politiet skal de to ha inngått en korrupt sammensvergelse, der 44-åringen skal ha hanket inn kunder, mens den 57 år gamle kvinnen sørget for å få sakene igjennom systemet.

Rundt 30 tiltakshavere skal ha betalt penger inn på den 57 år gamle kvinnens private konto for å få sine byggesaker igjennom. Politiet har også funnet ut at det skal ha blitt overført penger mellom kvinnen og 44-åringen som ble varetektsfengslet i dag.

Politiet begjærte 44-åringen varetektsfengslet i fire uker i dag, og fikk medhold. Retten begrunnet fengslingen med bevisforspillelsesfare.

44-åringen er i tillegg underlagt brev-og besøksforbud samt medieforbud.

Retten bemerket at fordi det er rundt 30 tiltakshavere i saken, og fordi mange fortsatt ikke er avhørt, vil de ha interesse av å samkjøre sine forklaringer.

I tillegg til de to kommuneansatte er fire tiltakshavere siktet i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer