Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Korrupsjonssiktet (44) varetektsfengslet i fire uker

44-åringen som er ansatt i Drammen kommune er siktet for grov korrupsjon.

RYSTES AV KORRUPSJONSSKANDALE:  To kommunalt ansatte som har jobbet ved byggesakskontoret i Drammen kommune, er varetektsfengsler i fire uker, siktet for grov korrupsjon. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
RYSTES AV KORRUPSJONSSKANDALE: To kommunalt ansatte som har jobbet ved byggesakskontoret i Drammen kommune, er varetektsfengsler i fire uker, siktet for grov korrupsjon. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

44-åringen ble framstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett i dag, siktet for grov korrupsjon. Han jobber i Drammen kommune, ved samme avdeling som den korrupsjonssiktede kvinnelige kollegaen (57), som tidligere er varetektefengslet i saken.

Ifølge politiet skal de to ha inngått en korrupt sammensvergelse, der 44-åringen skal ha hanket inn kunder, mens den 57 år gamle kvinnen sørget for å få sakene igjennom systemet.

Rundt 30 tiltakshavere skal ha betalt penger inn på den 57 år gamle kvinnens private konto for å få sine byggesaker igjennom. Politiet har også funnet ut at det skal ha blitt overført penger mellom kvinnen og 44-åringen som ble varetektsfengslet i dag.

Politiet begjærte 44-åringen varetektsfengslet i fire uker i dag, og fikk medhold. Retten begrunnet fengslingen med bevisforspillelsesfare.

44-åringen er i tillegg underlagt brev-og besøksforbud samt medieforbud.

Retten bemerket at fordi det er rundt 30 tiltakshavere i saken, og fordi mange fortsatt ikke er avhørt, vil de ha interesse av å samkjøre sine forklaringer.

I tillegg til de to kommuneansatte er fire tiltakshavere siktet i saken.

I RETTEN: Politiadvokat i region Sydøst, Hans Lyder Haare før fengslingsmøtet i Drammen tingrett.
I RETTEN: Politiadvokat i region Sydøst, Hans Lyder Haare før fengslingsmøtet i Drammen tingrett. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media