- HAR BEVIS: - Vi vet at det har gått penger mellom de siktede, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne til Bergens Tidende. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
- HAR BEVIS: - Vi vet at det har gått penger mellom de siktede, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne til Bergens Tidende. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Korrupsjonssiktet Høyre-mann var på sponsorjakt

- Vi vet at det har gått penger mellom de siktede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-politikeren som er siktet for grov korrupsjon i Bergen, skal ha vært på jakt etter sponsormidler til et prosjekt.

Bystyrerepresentanten hadde ansvar for å hente inn sponsorer til et prosjekt som ble arrangert av et selskap han selv og to andre familiemedlemmer har eierandeler i, skriver Bergens Tidende.

Ifølge avisa er dette et helt sentralt spor i korrupsjonsetterforskningen.

Politiet er spesielt interessert i en pengeoverføring fra de to forretningsmennene som nå er siktet og varetektsfengslet sammen med politikeren. Noe av det politiet må få klarhet i, er om det er snakk om vanlige sponsormidler, eller om formålet med overføringen var å sikre politiske gjenytelser fra Høyre-mannen.

- Vi vet at det har gått penger mellom de siktede, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne til Bergens Tidende.

Politiet har gått til aksjon flere steder, både hos bedrifter og hjemme hos de siktede. Det er gjort beslag i datamaskiner og dokumenter, deriblant fakturaer mellom partene.

Én teori er at pengeoverføringen skal ha vært et forsøk på å påvirke planarbeidet i en reguleringssak. De to forretningsmennene har i flere år kjempet for omregulering av en tomt de eier sammen.

De tre som er siktet i saken, nekter alle straffskyld. Politiet har ingen andre mistenkte.

(NTB)