Korrupsjonstiltalt «lånte» to millioner

55-åringen som er tiltalt for grov utroskap mot Statoil erkjente seg ikke skyldig i Stavanger byrett i dag. - Pengene jeg fikk fra mine forretningsforbindelser var personlige lån, hevdet mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Økokrim fikk den tidligere Statoil-mannen over 1,9 millioner kroner for å sikre at tre nederlandske selskaper fikk lukrative kontrakter med Statoil.

I sin forklaring i Stavanger byrett tidligere i dag, hevdet Sandnes-mannen at pengene var lån som skulle hjelpe ham i en vanskelig økonomisk situasjon.

- Jeg bestrider ikke at jeg har mottatt penger, men det var ikke kommisjon for inngåtte avtaler. Jeg skadet ikke Statoil eller den jobben jeg gjorde for selskapet ved å motta pengene, sa tiltalte.

Lånene var i så fall rentefrie, uten sikkerhet og ble inngått uten skriftlig dokumentasjon. Politiet kan dessuten dokumentere at betalerne henviste til konkrete avtaler med Statoil i forbindelse med utbetalingene.

- Denne forklaringen er ikke så veldig troverdig, slo førstestatsadvokat Arnt Angell fast under utspørringen av tiltalte, som risikerer seks års straff hvis han blir dømt.