Korrupt han også?

President Vicente Fox i Mexico kan komme til å måtte betale dyrt for innkjøp av fire sett sengetøy og fire broderte håndklær til presidentboligen Los Pinos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I innkjøp kostet hvert håndkle rundt 4000 kroner og hvert sengesett 35000. Men politisk kan prisen bli atskillig høyere.

Åpenhet

Den folkelige godseieren Fox kunne nærmest ri inn i sitt embete, på hesteryggen og iført olabukser, mens folket klappet for løftene om å hjelpe landets 40 millioner fattige, rydde opp i korrupsjon og avskaffe vanstyret.

Men nå viser det seg at myndighetene har pusset opp og innredet presidentens bolig i Los Pinos, der Fox bor sammen med eldstedattera Ana Cristina, for nær 7,5 millioner kroner. Avisa Milenio kunne fortelle om dette, men ikke som noen «avsløring» av hemmeligheter, for det lå åpent tilgjengelig på nettstedet til den statlige revisjonen.

Foruten sengetøy og håndklær, var det kjøpt inn fjernstyrte gardiner til 157000 kroner. President Fox kaller dette for åpenhet, et av hans slagord fra valgkampen.

- Så godt at avisene gjør dette kjent for verden, hva vi betaler for våre håndklær. Det er åpenhet, uttalte presidenten tirsdag, uten snev av ironi i stemmen.

Undersøkelse

Den ansvarlige statsråden for den føderale statsrevisjonen, Francisco Barrios, lover snarlig undersøkelse av utgiftene.

I det dyreste varehuset i Mexico by kunne Clara Dmaz vise fram deres dyreste håndkle, et digert badehåndkle i egyptisk bomull laget i USA, til 550 kroner. Det er ei ukelønn for en gjennomsnittlig meksikaner, men bare en sjudel av hva Fox betalte for sitt håndkle.

<B>FÅR SÅ HATTEN PASSER:</B> Mexicos president Vincente Fox har handlet dyre håndklær og sengesett fra mistenkelige selskaper. Et sikkert tegn på korrupsjon, mener observatører i Mexico.