Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Korrupte land får norsk bistand

Land som mottar norsk utviklingshjelp er blant de mest korrupte på årets rankingliste fra antikorrupsjonsorganisasjonen Transparency International.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Land som mottar norsk utviklingshjelp er blant de mest korrupte på årets rankingliste fra antikorrupsjonsorganisasjonen Transparency International.

Aller verst ut på årets indeks over antatt korrupsjon i offentlig sektor kommer Haiti, Burma og Irak, mens Finland, Island og New Zealand befinner seg i den andre enden av skalaen.

Norske bistandsland kommer som vanlig dårlig ut på listen, skriver Vårt Land. Verst er Bangladesh, plassert på 156.plass av de totalt 163 landene som er med i undersøkelsen. Nepal ligger på 121.plass, mens Zambia, Uganda, Malawi, Mosambik og Tanzania ligger mellom 111.plass og 93. plass på listen.

- Det er en sterk sammenheng mellom høy fattigdom og omfattende korrupsjon, sier direktør Odd-Helge Fjeldstad ved U4 ressurssenter for antikorrupsjon til avisen.

Han er ikke overrasket over tallene, og er mer bekymret over at listen viser at arbeidet for å bekjempe korrupsjon ser ut til å gå svært sakte.

Norge ligger til sammenligning på 8.plass, men kommer likevel ut som det dårligste landet i Norden.

(©NTB)

KORRUPT BISTANDMOTTAKER: I august i år besøkte bistandsminister Erik Solheim Malawi, som er blant de mest korrupte landene i verden. Foto:SCANPIX
KORRUPT BISTANDMOTTAKER: I august i år besøkte bistandsminister Erik Solheim Malawi, som er blant de mest korrupte landene i verden. Foto:SCANPIX Vis mer
Hele Norges coronakart