Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Korset båret gjennom Oslo langfredag

Langfredag ble det arrangert korsvandring flere steder i Norge. I over 30 år har den felleskirkelige vandringen blitt arrangert i Oslo.

Oslo  20160325.
Korsvandring i Oslo Sentrum langfredag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Oslo 20160325. Korsvandring i Oslo Sentrum langfredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkens Bymisjon arrangerte korsvandringen, som startet ved Oslo S klokken 16 fredag. Turen endte ved Trefoldighetskirken, der det ble arrangert langfredagskonsert med Ivar Andresen på flygel og Carl Petter Opsahl på klarinett.

Flere steder i landet var det markeringer. I Trondheim har tradisjonen vart i nesten 20 år. Fredag ble det båret kors fra Vår frue kirke til Nidarosdomen, med til sammen ti stasjoner på veien, skriver Adresseavisen.

I Stavanger deltok nærmere 100 personer i den tverrkirkelige korsvandringen. Vandringen gikk fra den katolske kirken i Kannik til byens torg, ifølge Aftenbladet.

Tradisjonen med korsvandring startet i Jerusalem. Hver påske går pilegrimer innom 14 stasjoner langs lidelsesveien, Via Dolorosa. Senere har tradisjonen blitt verdensomspennende.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!