Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Korsvold får sparken og 10 millioner

Et enstemmig styre vedtok i dag at Storebrand-sjef Åge Korsvold må gå på grunn av den kontroversielle opsjonshandelen. Med seg får han en fallskjerm på 10 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se video i Realplayer


» Se Åge Korsvold forklare hvorfor han fikk sparken

Se video i Realplayer


» Se styreformann Jon Gundersen fortelle om den dramatiske avskjeden

- Det er ikke med lett hjerte jeg forlater Storebrand, sa Korsvold etter at han fikk sparken med umiddelbar virkning av Storebrands styre.

Et enormt presseoppbud hadde møtt opp klokka 17 for å høre styreformann Jon Gundersen meddele i tørre ordelag at Åge Korsvold har fått sparken.

Ville ikke slutte

- Jeg aksepterer styrets anmodning og trekker meg med umiddelbar virkning, sier Korsvold.

- Men følelsene mine holder jeg for meg selv.

- Hadde du vurdert å trekke deg?

- Jeg har ikke stilt min plass til disposisjon i dag, sier Korsvold.

Opsjonssaken har gått på tilliten løs for Storebrand, og det beklaget Korsvold.

- Jeg beklager dette særlig overfor de ansatte i Storebrand. Jeg ønsker de lykke til i arbeidet videre, sier Korsvold.

Kritiserer Korsvolds skjønn

Styreformann Gundersen mener Korsvold har utvist dårlig skjønn i opsjonssaken. Men hovedpersonen selv er ikke sikker på om han vil trekke seg fra styrevervet i Orkla, hvor han blant annet skal undersøke Jens P. Heyerdahls rolle i aksjesalgssaken.

- Jeg har ikke hatt tid til å vurdere mitt verv i Orkla ennå, er Korsvolds foreløpige svar.

- Styrets beslutning er basert på at det er skapt en situasjon som etter en samlet vurdering og utfra Storebrands interesser gjør det nødvendig at Åge Korsvold fratrer. Styret beklager at det har vært nødvendig å treffe en slik beslutning, heter det i en presseuttalelse fra Storebrand.

- Åge Korsvold har nedlagt en betydelig innsats og skapt store verdier for selskapet. Han har vært en initierende kraft i en viktig utviklingsfase for Storebrand, heter det videre.

Fyldig fallskjerm

Korsvold får med seg 4,8 millioner kroner i etterlønn og en pensjon tilsvarende 70 prosent av lønna fra fylte 62 år. I alt rundt 10 millioner kroner - avhengig av hvor gammel han blir.

Samtidig har han fått tilbud om å kjøpe huset i Kristinelundvei til kostpris minus oppussingskostnader, ifølge en pressemelding fra styret i Storebrand ASA.

Felt av opsjonene

Idar Kreutzer (38) er konstituert som ny administrerende direktør i Storebrand ASA. Han er nåværende økonomi- og finansdirektør i konsernet. Han er siviløkonom og har vært i selskapet siden 1992, de siste fem årene i den nåværende stillingen.

Styremedlem Rune Eikeland i Storebrand kommenterer avgangen slik:

- Den knusende beslutningen som Kredittilsynet er kommet til, etter Korsvolds opsjonsavtale med Stein Erik Hagens selskap Steen & Strøm, var medvirkende til vår beslutning om å be han gå av. Det var derfor ingen annen utvei slik denne saken utviklet seg de siste dagene, sier Eikeland til Bergens Tidendes nettavis.

- Svekker leder-tilliten

Storebrand-styret har i dag diskutert Korsvolds framtid i et ekstraordinært styremøte. Til slutt konkluderte de enstemmig at administrerende direktør Åge Korsvold må gå for å gjenopprette tilliten til selskapet.

- Dette trist, for Korsvold har gjort en god jobb for Storebrand, sier administrerende direktør i Aksjesparerforeningen Knut Tråseth til NRK.

Han mener Korsvolds avgang var tvingende nødvendig siden han ikke la kortene på bordet med en gang.

- Dette bidrar til å svekke respekten og tilliten til norske ledere, sier Tråseth.

Snudde på to dager

Avgangen ble kunngjort på en pressekonferanse klokka 17.

- Jeg har vært i kontinuerlig kontakt med styrelederen i Storebrand i hele dag og er informert, sier formannen i Storebrands representantskap, Sven Ullring, til NTB.

- Som formann i representantskapet må jeg diskutere dette med representantskapet før jeg kan kommentere saken, sier Ullring til NTB.

Så kort tid tilbake som mandag konkluderte det samme Storebrand-styret at de hadde full tillit til Korsvold og opsjonshandelen. Siden da har Kredittilsynet konkludert med at Korsvolds opsjonshandel med Steen & Strøm var ulovlig.

I går nektet Korsvold og styreformann Jon R. Gundersen å svare på om opsjons-ulovlighetene burde få konsekvenser for Korsvolds framtid i Storebrand.

GÅR AV: I går nektet Åge Korsvold å kommentere sin framtid i Storebrand. I dag må han gå.
GODT KJØP: Åge Korsvold får kjøpe Storebrands representasjonsbolig i Kristinelundsveien 7 på Oslos beste vestkant.