Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Korsvold går... igjen

Åge Korsvolds dager som styreformann i Orkla er trolig talte. Høyst sannsynlig orienterer han allerede i ettermiddag styret i Orkla om at han trekker seg fra formannsvervet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag 21. september ble Åge Korsvold valgt til styreformann i Orkla. I dag - bare 18 dager seinere - er det antakelig slutt. Mannen som ble håndplukket til blant annet å granske sin mangeårige venn, Jens P. Heyerdahl, har ikke lenger nødvendig tillit etter at styret i Storebrand ga ham sparken.

Selv har Korsvold sagt at han vil bestemme seg for om han beholder vervet i Orkla innen tirsdag morgen. Sannsynligvis innså han allerede onsdag i forrige uke at det ikke var noen vei tilbake. Den formelle offentliggjøringen skjer etter all sannsynlighet når Orkla avslutter sitt ekstraordinære styremøte i kveld.

Møtet avholdes etter planen ironisk nok i Storebrands lokaler.

Har vært kontakt

Det er bedriftsforsamlingen som velger styret i Orkla. Bedriftsforsamlingens leder, Øystein Eskeland, har etter det Dagbladet har grunn til å tro, allerede sondert terrenget på jakt etter egnede kandidater som kan overta for Korsvold.

Høyt på blokka står navnet til nyvalgt styremedlem Finn Hvistendahl.

Hvistendahl - som de siste dagene har vært på reise i Frankrike - svarer slik på Dagbladets spørsmål om han har fått en henvendelse:

- Det er et spørsmål jeg ikke vil svare på.

Men bedriftsforsamlingens leder, Øystein Eskeland, bekrefter på knappest mulige vis at det har vært samtaler.

- Har du vært i kontakt med styremedlem Finn Hvistendahl i det siste?

- Ja.

- Er han forespurt om å overta som styreformann etter Åge Korsvold?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Bedriftsforsamlingen i Orkla møtes førstkommende onsdag.

Bedt om å gå

I realiteten vil det være en umulig situasjon for Åge Korsvold å fortsette som styreformann. Rotet rundt opsjonsavtalene og representasjonsboligen, samt det faktum at han er sparket ut av Storebrand, har fjernet den tilliten som behøves i den viktige styreposisjonen.

I tillegg har flere sentrale aktører i Orkla-systemet offentlig bedt ham gå. Både hovedtillitsvalgt Stein Stugu og hans kollega Arvid Strand, som begge sitter i Orklas styre, ønsker at Korsvold trer ut av rollen som styreformann.

Også advokat Fabian Stang, som er varamedlem til Orklas bedriftsforsamling, har ytret seg i samme retning.

Arvid Strand sier det slik:

- Jeg anser det som umulig at han fortsetter. Han ble valgt i kraft av å være administrerende direktør i Storebrand. Hvem representerer han nå? spør styremedlemmet. Dersom Finn Hvistendahl skulle bli Korsvolds arvtaker, vil det ikke være Strand imot.

- Jeg har positive erfaringer med Hvistendahl så langt.

GÅR IGJEN: Den sparkede Storebrand-sjefen Åge Korsvold kommer i ettermiddag trolig til å bebude at han går av som styreformann i Orkla.