Korsvold og SeaBird-sjefen fikk protestbrev fra det okkuperte Vest-Sahara

Oljedirektoratet i Den saharawiske republikken krever stopp i SeaBirds seismiske undersøkelser.

PROTEST-BREV: «Vårt formål er å skrive for å protestere mot olje-leting som for tida gjøres av Seabird Exploration på kontinentalsokkelen til det okkuperte Vest-Sahara, og insistere på en øyeblikkelig stopp i aktiviteten», heter det i et brev fra Den saharawiske arabiske demokratiske republikk til SeaBirds administrerende direktør, med kopi til styreformannen Åge Korsvold (bildet) som tidligere var sjef i Orkla og Storebrand. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PROTEST-BREV: «Vårt formål er å skrive for å protestere mot olje-leting som for tida gjøres av Seabird Exploration på kontinentalsokkelen til det okkuperte Vest-Sahara, og insistere på en øyeblikkelig stopp i aktiviteten», heter det i et brev fra Den saharawiske arabiske demokratiske republikk til SeaBirds administrerende direktør, med kopi til styreformannen Åge Korsvold (bildet) som tidligere var sjef i Orkla og Storebrand. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Slik Dagbladet skrev i går, skal skipet «Harrier Explorer» være i gang med en mangemillion-kontrakt utenfor Vest-Sahara, et landområde som er okkupert av Marokko. Dette vekker sterke reaksjoner.

For få dager siden skrev sjefen for Olje- og gruvedirektoratet i Den saharawiske arabiske demokratiske republikk, Ghali Zbeir, et protestbrev til SeaBird Exploration, som er børsnotert i Oslo.

«Vårt formål er å skrive for å protestere mot olje-leting som for tida gjøres av Seabird Exploration på kontinentalsokkelen til det okkuperte Vest-Sahara, og insistere på en øyeblikkelig stopp i aktiviteten», heter det.

«Ulovlig okkupasjon» Brevet er stilet til SeaBirds administrerende direktør Dag Reynolds, med kopi til SeaBirds styreformann, tidligere Orkla- og Storebrand-sjef Åge Korsvold, og til Christopher Ross som er spesialutsending for Vest-Sahara for FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

«Det saharawiske folket samtykker ikke i utvikling og eksport av sine naturressurser fra den okkuperte delen av territoriet. Vi mottar ikke noen av godene fra disse ressursene, inntektene går til å opprettholde en okkupasjon som har medført ulovlig immigrasjon - en bosetting i motstrid til den fjerde Geneve-konvensjonen 1949 - av marokkanske statsborgere», heter det i brevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer