Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Korsvold tiet om samboer

Ansettelsen av Åge Korsvolds samboer Anita Bemer i Storebrand var en medvirkende årsak til at Korsvold måtte gå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bemer og Korsvold venter barn sammen. Ifølge VG bekrefter flere av styremedlemmene i Storebrand at måten Korsvold behandlet kjærlighetsforholdet til direktør Anita Bemer på, var en av årsakene til at Korsvold ble avsatt.

- Dette forholdet var en del av den totale vurdering, sier Rune Eikeland en av de ansattes representanter i konsernstyret til VG.

- Det var med i en totalvurdering, men ikke avgjørende, sier styreformann Jon R. Gundersen.

Tiet om forholdet

Styremedlemmene reagerer først og fremst på at Korsvold har unnlatt å informere om forholdet. I følge VG har ryktene og reaksjonene internt vært så kraftige at Korsvold informerte om forholdet på et spontant allmøte i Storebrand Kapitalforvaltning.

Bemer ble ansatt i Storebrand i 1995. I 1997 hentet Åge Korsvold henne til hans egen stab, og hun ble hans personlige rådgiver. I 1998 ble hun utnevnt til assisterende direktør i avdeling for organisasjons- og lederutvikling, og rykket opp til direktørstillingen året etter. I august i år ble hun direktør for ekstern og intern kommunikasjon i Storebrand Kapitalforvaltning.

Sterke reaksjoner

Forholdet ble først gjort offentlig kjent i Dagens Næringsliv i går. Der uttalte administrerende direktør Allan Åkerstedt i Storebrand Kapitalforvaltning at reaksjonene i forbindelse med Bemers ansettelse var så sterke at de utgjorde et problem. Åkerstedt sa hun ikke hadde informert om forholdet til Korsvold i jobbintervjuet før ansettelsen i august.

- Det fant aldri sted et intervju om denne stillingen, men jeg informerte om forholdet umiddelbart etter at jeg mottok tilbudet om den nye jobben, sier Anita Bemer til VG.

(Dagbladet.no)