Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Korsvolds sorti

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I går var det bare et spørsmål om tid før konsernsjefen i Storebrand, Åge Korsvold, måtte ta sin hatt og gå. Tilliten som en sjef på dette nivået trenger, var forduftet etter opsjonssakene. Til slutt var det hans skjønn som ikke holdt for en nærmere belysning. Om han fortsetter som styreformann i Orkla, gjenstår å se. Men få vil bli overrasket om han trekker seg også der.
  • Slik endte altså et spill på topplan i norsk næringsliv som først og fremst har vært regissert av kjøpmann Stein Erik Hagen. Men det hele føyer seg inn i det bildet som etter hvert har dannet seg av holdninger og handlinger blant næringslivets fremste representanter. Det er ikke så nøye med regler og god moral. Finansministeren tok dette opp i gårsdagens finanstale og advarte lederne om at det vil være grenser for andres vilje til moderasjon når lederne boltrer seg i feite lønninger og gylne opsjoner. Han varslet strengere regler. Når ikke moralen styrer handlingene i finanslivet, må staten gjøre det.