FLYÅPNING:  Det åpner seg en kort luke i asken, som kan få oljepersonell hjem, opplyser Avinor. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
FLYÅPNING: Det åpner seg en kort luke i asken, som kan få oljepersonell hjem, opplyser Avinor. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

Kort flyluke kan få oljepersonell hjem

Kan bli kort flymulighet i sør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Lørdag ettermiddag åpnet det seg en liten mulighet for å fly mellom flyplassene på strekningen Rygge-Sola, og til oljeinstallasjonene utenfor Stavanger.

I 16-tiden lørdag lå askeskyen like nord for en linje mellom Stavanger og Moss. Dermed åpnet lufthavnene Sola (Stavanger), Kjevik (Kristiansand), Notodden, Geiteryggen (Skien), Torp (Sandefjord) og Rygge (Moss) for noe trafikk i en kort periode. For ifølge prognosene vil skyen gradvis trekke seg sørover og dekke hele Sør-Norge mot midnatt.

Fra det åpne området strekker det seg et åpent område vestover. Dette gjør det mulig med noe trafikk til og fra oljeinstallasjoner i området, opplyser Avinor.

- Vi regner med at oljeselskapene vil benytte den lommen til å få hjem oljefolk som har sittet fast ute på oljeinstallasjonene. Flyselskapene får også en mulighet til å få flyttet fly fra en flyplass til en annen hvis de har behov for det, sier pressesjef Sindre Ånonsen i Avinor til NTB.