Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kort møte mellom Putin og Obama

Fire minutter i Peru.

TOPPMØTE: Presidentene Barack Obama og Vladimir Putin fikk en kort prat om Ukraina og Syria under møtet i Stillehavsregionens økonomiske samarbeidsforum i  Perus hovedstad Lima. Foto: EPA
TOPPMØTE: Presidentene Barack Obama og Vladimir Putin fikk en kort prat om Ukraina og Syria under møtet i Stillehavsregionens økonomiske samarbeidsforum i  Perus hovedstad Lima. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to snakket sammen i fire minutter, og temaene var situasjonen i Syria og Ukraina.

Ifølge kilder i Det hvite hus, utvekslet de to høflighetsfraser før Obama oppfordret Putin til å opprettholde det Russland har lovet i Minsk-avtalen. Han la vekt på USA og landets allierte er opptatt av respekt for Ukrainas suverenitet.

Obama sa også at utenriksministrene John Kerry og Sergej Lavrov måtte fortsette arbeidet for å dempe voldsbruken i Syria og lindre befolkningens lidelser.

Lima er vertskap for toppmøtet i Samarbeidsorganisasjonen for Asia og Stillehavsregionen (APEC). Obama er på sin siste utenlandsreise som USAs president.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!