Kortdistanseraketter skutt opp i Nord-Korea

Lar seg ikke skremme av vestens fordømmelse.

TO KORTDISTANSERAKETTER SKUTT OPP:  En nordkoreansk utskytningsrampe er fanget opp på dette satellittbildet tatt 5. april i år. Nord-Korea har nå skutt opp to kortdistanskeraketter. Foto:  REUTERS/GeoEye Satellite Image
TO KORTDISTANSERAKETTER SKUTT OPP: En nordkoreansk utskytningsrampe er fanget opp på dette satellittbildet tatt 5. april i år. Nord-Korea har nå skutt opp to kortdistanskeraketter. Foto: REUTERS/GeoEye Satellite ImageVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Nord-Korea gjennomførte tirsdag en prøveskyting av to kortdistanseraketter, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, ifølge NTB.

Oppskytingen fant sted etter at diplomater fra FN startet å jobbe med en resolusjon for å straffe Nord-Korea for den underjordiske atomprøvesprengning mandag.

Diplomatene har uttalt at de ser etter«tøffe tiltak», inkludert flere sanksjoner mot det lukkede kommunistiske landet.

De to rakettene ble skutt opp over Gulehavet tirsdag ettermiddag lokal tid. Sørkoreanske tjenestemenn sier rakettene hadde en rekkevidde på 130 kilometer.

Den ene var en bakke-til-luft-rakett, mens den andre var en bakke-til-skip-rakett, melder Yonhap.
Det var på forhånd varslet at Nord-Korea ville følge opp mandagens atomprøvesprengning med to rakettprøveskytinger tirsdag eller onsdag.

Nord-Korea har gjennomført en rekke prøveskytinger av kortdistanseraketter de siste årene, både over Gulehavet og Japanhavet.


Prøveskytingene har ofte funnet sted i forbindelse med at det rettes internasjonal kritikk mot regimet i den lukkede kommuniststaten.

FNs sikkerhetsråd fordømte mandag Nord-Koreas atomprøvesprengning og varslet nye straffetiltak mot landet.


I begynnelsen av april avfyrte Nord-Korea en rakett som ifølge landets myndigheter fraktet en satellitt ut i verdensrommet.

Kritiske røster internasjonalt hevdet at det den gang var snakk om en fordekt test av en langdistanserakett.