Korter ned muren

Israel kutter lengden på muren gjennom Vestbredden: USA skal tekkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens rute følger mange steder ikke grensa mellom den palestinske Vestbredden og selve Israel, men tar flere avstikkere for å omslutte israelske bosettinger. Dette har ført til en storm av kritikk fra palestinere som hevder murbyggingen er et forsøk på å innlemme deler av Vestbredden i Israel.

En israelsk politisk kilde sier den israelske regjeringen ønsker å være sikker på amerikanske støtte, dersom muren blir behandlet i FNs sikkerhetsråd. Derfor har det skjedd endringer i byggeplanene, som nå vil bli presentert for amerikanske tjenestemenn som skal besøke Israel i løpet av en uke.

Den palestinske ministeren Saeb Erakat oppfordrer USA til å presse Israel til å stanse byggingen av den omstridte muren fullstendig. Israels begrunnelse for murbyggingen, er at det er nødvendig med en fysisk barriere for å hindre palestinske selvmordsbombere i å ta seg inn i Israel.

(NTB)

ADSKILT:</B> Muren mellom de palestinske og israelske områdene skiller to folk fra hverandre. Mange får en omvei når de skal bevege seg utendørs som følge av muren.