Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kortere rettsdager i Valdres-saken

Rettssaken mot kvinnen som er siktet for omsorgssvikt etter at hennes 13 år gamle datter døde av avmagring, tilrettelegges med kortere dager i retten.

RETTSSAK: Aktor Arne Ingvald Dymbe og den tiltalte kvinnens forsvarer Aasmund Sandland. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RETTSSAK: Aktor Arne Ingvald Dymbe og den tiltalte kvinnens forsvarer Aasmund Sandland. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor vår ble rettssaken avbrutt etter to dager og kvinnen ble akuttinnlagt på sykehus. Rettens sakkyndige har avvist en rapport om at hun ikke kan møte i retten på grunn av posttraumatisk stressyndrom (PTSD). Men når saken kommer opp for tingretten igjen mandag, er det gjort tilpasninger i tidsplanen, skriver VG.

– Av hensyn til tiltalte, har vi satt av mer tid enn sist saken var berammet. I tillegg kommer vi til å ha litt kortere rettsdager, sier aktor, statsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

46-åringen er tiltalt for grov omsorgssvikt og grov mishandling av datteren, som ble funnet død på familiens hytte på Beitostølen nyttårsaften 2015. I et intervju med Dagbladet sier kvinnen at hun ikke stoler på det norske rettsvesenet og føler hun har vært utsatt for «en konstant heksejakt» siden datteren døde.

Dymbe håper det skal være mulig å gjennomføre rettssaken denne gangen.

– Vi mener det skal la seg gjøre. Her er det en rettsoppnevnt sakkyndig som sier at tiltalte vil være i stand til å møte i retten med noen tilpasninger, og det forholder vi oss til.

Tiltalen mot kvinnen har en strafferamme på inntil 15 års fengsel.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!