Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kortere skjenketid gir mindre vold

Antall voldssaker har gått kraftig ned i flere norske byer. Frp vil på sin side skjenke hele døgnet.

Illustrasjonsfoto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AP/SCANPIX
Illustrasjonsfoto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 

I Trondheim har antall saker med uprovosert vold gått ned med 30 prosent de siste åtte månedene. I denne perioden er det dessuten registrert 76 færre voldsofre enn i samme periode i fjor, viser tall som Politiforum har innhentet.

Flere andre byer melder om samme resultat. På Hamar sank gatevolden med 50 prosent de fem første månedene i år. Også i Fredrikstad meldes det om færre saker med legemsfornærmelse etter innføring av tidligere skjenkestopp.

Ser resultater
Både Trondheim og Hamar strammet i fjor inn skjenketidene fra klokken 3 til 2 på natten. Politiet i disse byene er sikker i sin sak: Reduksjonen i volden skyldes tidligere skjenkestopp.

— Etter åtte måneder ser vi resultater. Det viktigste er at Trondheim sentrum har blitt et tryggere sted å være, sier stasjonssjef Ove Sem ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Aftenposten.

Høringsforslag
Justisminister Knut Storberget (Ap) er enig.

— Vi har fått inn informasjon fra flere distrikter og ser at det er betydelig nedgang i volden der det er tatt grep om skjenketidene. Det er en klar sammenheng, sier Storberget.

Regjeringen har sendt et forslag om nasjonal skjenkestopp klokken 2 ut på høring, men en lovendring vil ikke skje før etter stortingsvalget.

— Dette blir en veldig viktig sak i valgkampen. Mens Frp vil ha skjenking døgnet rundt, holder vi med politiet i de store byene som ber om at det blir tatt grep, sier Storberget.

Frp uenig
Justiskomiteens nestleder Jan Arild Ellingsen (Frp) er uenig, og sier partiet ikke vil gå inn for skjenkestopp klokken 2 i hele landet.

— Det kommer vi ikke til å gjøre. Vi er for mer liberale skjenketider og vi kunne skjenket hele døgnet for min del, så lenge folk holdt seg innenfor loven og fulgte de retningslinjene som er gitt, og ikke gir alkohol til folk som er overstadig beruset, sier Ellingsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling