Kortslutning for Eltek

Spenningsfall og etterhvert kortslutning for Eltek på børsen etter at selskapet i dag trakk tilbake vekstanslagene sine. Ellers er det blandet og kjedelig på Oslo Børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs åpner blandet i dag uten de store utslagene. Unntaket er Eltek, som faller hele 9,1 prosent til 124,5 kroner, eller 8,4 prosent justert for én krone i utbytte som aksjen noteres uten fra i dag av.

Eltek leverte et resultat som ventet, men selskapet ga i dag opp sitt tidligere varslede vekstmål på 30 til 40 prosent i år. Det er den generelle nedgangen i telekom-sektoren som rammer Eltek. Eltek levererer størmforsyningssystemer til telekom-selskapene.

Selv om denne nedjusteringen av vekstanslagene ikke burde komme som noen stor overraskelse (alle andre konkurrenter har meldt om svakere vekst), tar markedet dette de facto resultatvarselet ille opp.

Omsetningen er imidlertid begrenset i Eltek i forhold til i Tandberg. Tandberg er nest mest omsatt og kursen er opp en snau prosent. Aksjen er i ferd med å overta plassen til InFocus som den mest omsatte IT-aksjen på Oslo Børs (Opticom er i en egen verden).

Det er størst omsetning i Storebrand etter at meglerhuset Sundal Collier &Co krysset en post på 4,8 millioner aksjer til kurs 57 kroner. Det synes å brygge opp til aksjonærkamp der også.

StepStone er ned over 10 prosent til 3,3 kroner. Selskapet, som børsdirektør Svein Arild Andersen i sin tid var så glad for å få notert på Oslo Børs, er nå ned 93 prosent siden det ble notert.

De europeiske børsene viser en blandet utvikling fredag. London og Frankfurt-børsene er svakt ned, mens teknologibørsen techMARK i London er svakt opp. I Stockholm er Generalindeksen opp 0,6 prosent godt hjulpet av en 9,5 prosent oppgang i Skandia.