Kortsvindel for millionbeløp

En 47 år gammel Oslo-mann sitter fengslet siktet for millionsvindel med minibankkort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal ha drevet kortsvindelen i flere år. Han oppsøkte parkeringsplasser på utfartssteder og kontorer der han fant lommebøker med minibankkort. I de tilfellene han har fått ut penger har han også funnet kodene sammen med kortene, skriver Aftenposten Aften.

Den 6. september i år skal han ha gjort sitt siste tyveri, ved Øverland gård i Bærum. Han så en mann legge lommeboka i hanskerommet før han dro til skogs. 47-åringen fikk opp bildøra og tok to kort som han også fant PIN-koden til. Deretter misbrukte han kortene for 50.000 kroner.

I et annet tilfelle klarte mannen å få ut 600.000 kroner på et minibankkort i løpet av en dag.

Etter at han var arrestert fant politiet i Asker og Bærum 1,2 millioner kroner i bankboksen hans. Politiet har mistanke om at det totale beløpet som 47-åringen har svindlet til seg er langt høyere.

Mannen ble avslørt av en ansatt i sikkerhetsavdelingen i DnB som møtte ham på gata. Den bankansatte kjente ham igjen fra bilder som i lengre tid har sirkulert i bank- og politikretser.

Alle minibanker er utstyrt med et innebygd overvåkingskamera, og dersom et minibankkort misbrukes kan bildene som ble tatt studeres av banken og politiet. Det har derfor sirkulert bilder av 47-åringen uten at identiteten hans ble avslørt før den bankansatte møtte ham på gata.

47-åringen ble varetektsfengslet for fire uker i september. I avhør har han erkjent delvis straffskyld.

NTB