Kortsvindel ser ut som varekjøp

Kunde uten internett fikk tappet konto i Postbanken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 59-årig kvinne bosatt i Oslo hevder hun har blitt frastjålet to beløp på til sammen 3700,- kroner siden forrige uke.

- Jeg har svært god oversikt over min privatøkonomi, da jeg skulle betale forefallende regninger var det ikke dekning på konto, forteller kunden i Postbanken.

Bekrefter kortsvindel

Om lag 250 kunder i Postbanken er den siste uken blitt kontaktet på grunn av mistanke om kortsvindel, bekrefter Postbanken.

- Det er snakk om opptil 250 kunder som kan ha blitt svindlet for beløp mellom et par hundre kroner opptil 2000-3000 kroner. De færreste av dem er blitt tappet for penger fra sine konti, sier informasjonssjef i Postbanken Nicolay Bruusgaard.

Bruusgaard forteller det er en stund siden Postbanken opplevde denne type organisert svindelforsøk.

- Vi vet ikke hvem svindleren eller svindlerne er, men det er helt klart et mønster for kortsvindelen. I dette tilfellet dreier det seg ikke om skimming i minibank. Men kontotappingen ser ut som kjøp av varer på nettet. Nettstedene er foreløpig registrert i USA og Storbritannia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer