Kortsvindlere tiltalt for 900 lovbrudd

Kortligaen på fire mann brukte universalnøkkel fra Posten og gjennomsøkte postkasser i bygårder i Oslo. De fant 18 kredittkort, mange med koder, og misbrukte dem for store beløp, ifølge kriminalpolitiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå er gjengen tiltalt for rundt 900 lovbrudd som ble begått i perioden 1990 til 1996. En mulig utro tjener i Posten kan fortsatt være på frifot i straffesaken. Kortligaen nekter straffskyld på vesentlige punkter, etter det Dagbladet får opplyst.

Medhjelper

Bakgrunnen for at kriminalpolitiet hadde grunn til å tro at ligaen kunne ha en medhjelper i Posten, var at de fleste av kortene hadde passert postombæringen på Majorstua. Dessuten var de sendt i nøytrale konvolutter.

Men lange og grundige undersøkelser internt i Posten førte ikke fram i saken.

Fant kodene

Teorien var at en postansatt varslet at kort var på vei til den og den adressen. Ved å kjenne på de nøytrale konvoluttene var det lett å oppdage at det var kort i dem. Universalnøkkelen kunne brukes til å komme inn i bygårdene med samt å åpne hele rader med postkasser. I flere tilfeller skal ligaen ha klart å plukke opp koden til kortene, som kom i posten noen dager etter kortene. Politiet vet heller ikke hvor ligaen har fått Postens universalnøkkel fra.

Ransaket

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer