Kortvarig teknoparty

Oslo Børs følger europeiske børser ned fra åpning onsdag. Ocean Rig faller mest, mens Søndenfjeldske stiger etter kontraktstildeling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Europeiske børser åpner i det rød onsdag morgen. Nasdaq steg kraftig i USA i går, men et resultatvarsel fra fiberoptikkselskapet JDS Uniphase etter børsstenging presset kursene nedover i etterbørshandelen. Også teknologigiganten Intel falt i handelen etter børsstengning.

På Oslo Børs er det Skeie-selskapene Hydralift og Ocean Rig som faller mest fra åpning. Hydralift er Ocean Rigs største aksjonær med en eierandel på 18,5 prosent, mens et annet Skeie-selskap - Skeie Group - har 6,4 prosent.

Dagens Næringsliv skriver onsdag at Ocean Rig risikerer tvangssalg etter at en amerikansk underleverandør med utestående fordringer på 40 millioner kroner har bedt om arrest i de to Bingo-riggene.

Hydralift faller med 3,9 prosent til 73,50 kroner, mens Ocean Rig er ned 4,4 prosent til 44 kroner. Oceän Rig har i løpet av den første halve timen vært handlet til 43 kroner som er det laveste kursnivået siden juni i fjor.

En rekke teknologiaksjer reagerer ned etter en svært hyggelig opptur på Oslo Børs i går. Telenor ligger igjen under 40 kroner og handles etter tre kvarter en tiøring under dette nivået. Det er ned 1,7 prosent fra i går.

InFocus faller med 2,5 prosent til 193 kroner, mens kursoppgangen i Tandberg de siste par dagene snur til nedgang i dag. Tandberg handles klokken 10.45 til kurs 92 kroner, som er ned 2,1 prosent fra tirsdag.

Tandberg Televisison og Norman åpnet begge positivt onsdag. I Tandberg Television har et styremedlem kjøpt aksjer 10.000 aksjer, mens Norman i morgentimene onsdag melder om en kontrakt med ICL i Finland.

Kursen i begge selskapene har imidlertid falt tilbake og Tandberg Television er ned 2 prosent til 74 kroner, mens Norman fortsatt ligger i pluss. Norman handles til 55,50 kroner, opp 1 prosent fra i går.

EDB Business Partner har kommet under kurspress i morgentim