Kortvokst bonde vil ha flatt jorde

Rune Ivar Bergdølmo (35) når ikke ned på traktorpedalene der det er bratt og krever nå flat tilleggsjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergdølmo fra Heidal vil så gjerne drive som bonde, men på gården hans er det for bratt:

- Jeg er så kortvokst at jeg ikke når ned til pedalene på traktoren. Det går greit å kjøre i flatt terreng, men i bratt terreng går det på sikkerheten løs. Jeg vil klare meg selv i et yrke jeg trives i, sier kortvokste Rune Ivar Bergdølmo til Gudbrandsdølen Dagningen.

Derfor saksøker han nå ei fellesseter som ligger like ved gården Nyborg som han kjøpte for ei tid tilbake for 600 000. Der mener han å ha krav på et flatt areal. Bergdølmo var sikker på at han fikk tilgang på det kommunale arealet som leies ut til fellessetersameiet da han kjøpte gården. Sel kommune skal ha opprettet arealet for å hjelpe små gårdsbruk. Men for å få det trenger han tillaltelse fra de fire gårdbrukerne som er andelseiere i fellesetera. Det har ikke vært problemfritt.

- Det burde vært åpenbart at min gård skulle få muligheter til å utnytte deler av arealet til fellessetra. Jeg har tatt kontakt med advokat. I første omgang klager vi fellessetra inn for forliksrådet. Etter dette er vi klar til å gå til tingretten.

<B>TØFT Å DRIVE GÅRD:</B> Bonden Rune Ivar Bergdølmo når i tillegg ikke ned til pedalene på traktoren.