Kos deg til et bedre sexliv

Menn forstår ofte ikke at kvinnene ser på sex-livet som et problem. Mange menn har også mistet lysten på sex. - Par må lære å kose med hverandre uten å stille seksuelle krav, sier sex-terapeutene Elsa Almås og Espen Benestad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sex-terapeutene, som i går presenterte boka «Sexologi i praksis», er forundret over at kvinner oftere enn menn mener at de har seksuelle problemer. Stadig flere par går til sex-terapeuter fordi mannen mangler lyst.

- Før var det kvinnen det var noe galt med, og mannen som kom for å få hjelp til å finne start-knappen. Nå er det like gjerne omvendt. Menn har mindre lyst, sier Elsa Almås. - Kvinnene er mer bevisste på hva de ønsker seg. Men de klarer ikke alltid å uttrykke det direkte til partneren. En kombinasjon av utydelig budskap og dårlig mottakerevne skaper problemer, sier Esben Benestad.

Lite motivert

Ifølge Almås og Benestad er mannen ofte lite motivert for behandling i parforhold der seksuell kontakt er et problem. Ofte er det kvinnen som tar kontakt. Kvinnene trenger mer noen som har tid til å høre på deres problemer, enn hjelp til å løse dem.

En del menn stiller seg uforstående. Flere bagatelliserer også lystproblemene. Ofte skjuler de sin manglende lyst ved å fortelle om reisningssvikt eller impotens.

Enkelte har karakterisert dagens mann som en som sitter foran PC-en, runker og kikker på pornobilder. Bildet er noe mer nyansert, tror Almås og Benestad. - Han er i hvert fall bedre enn sitt rykte. Både menn og kvinner har endret seg. De er blitt mer like, og seksualiteten har blitt mer menneskelig. Vi har oppdaget at den også har sine sterke og svake sider, sier Elsa Almås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer