Kos med en mester

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så var Toppmøtet tilbake i koseformatet. Progamlederne Anne Grosvold og Ingolf Håkon Teigene nærmest unnskyldte at de nok måtte stille Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen spørsmål om innvandringspolitikkens dominans i valgkampen. Så de begynte like godt med om han sov godt om natta. Litt seinere spurte de om han var lei seg.

Helt fra spørsmålet om nattesøvnen og ut var det den mest effektive kommunikatoren i valgkampen som rådde grunnen. Legg bare merke til Hagens tempo. De få stedene programlederne forsøkte å fravriste ham initiativet med litt utålmodighet og noen avbrytelser som forstyrret Hagens flyt, reetablerte han sitt tempo straks han fikk ordet tilbake. I sekvensen om eldrepolitikk ble han ikke utfordret i det hele tatt. Hagen er en mester til å «plugge» Fremskrittspartiets politikk og signalformuleringer uansett hvilket spørsmål han svarer på. Sånn som den om at Norge blir et annet land dersom vi tar imot 10000 asylsøkere hvert år i mange år framover. Der fikk han sagt det.

Grosvold og Teigene var så forsiktige i spørsmålsstillingen, og unnlot endatil å konfrontere Hagen med at han i går feilaktig skjøv Oslo politi foran seg i begrunnelsen for å avlyse gårsdagens «show» med Hedstrøm og Kleppe. De tok heller ikke fatt i hans formulering om «asylinnvandring» der han fikk karakterisere en hel gruppe medmennesker som dokumentsvindlere og løgnere.

For Carl I. Hagen er alt enkelt og enten foreslått eller programfestet av hans parti, men altså avvist av «de andre». Og selvsagt helt feil framstilt i media.