Koser seg i jetsett-paradis

Norske turister gjorde store øyne da de oppdaget at kronprins Haakon, Mette-Marit og lille Marius koste seg med is og karusell på havna i fasjonable Saint Tropez i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nølte ikke med å forevige de gifteklare, denne billedserien fikk Dagbladet tilsendt i går. I lys sommerkjole og piratbukser slentret Norges kommende kronprinspar omkring på havna i Saint Tropez på Den franske riviera i går ettermiddag. Fulgt av to livvakter så de på folkelivet og de mange gromme båtene som ligger fortøyd i millionærparadiset. Mens mamma og Haakon sto litt tilbaketrukket, i skyggen for den stekende sola, frydet lille Marius (4) seg stort til hest, på karusellen ved havna.

Drømmelandskap

Det kommende kronprinsparet ønsket seg ro før bryllupet, og bestemte seg for å feriere i utlandet. Valget falt på Provence i Sør-Frankrike. Mette-Marit, som har flyskrekk, tok Kiel-ferja fredag 29. juni sammen med sønnen. Familien møttes i Aix-en-Provence, bare noen mil unna Saint Tropez. I forgårs koste paret seg med lunsj og iskrem sammen med lille Marius på Cours Mirabeu i Aix-en-Provence - en av verdens vakreste gågater. Så gikk bilturen sørover til kysten og Saint-Tropez, en time unna.

Kan planlegge

I Sør-Frankrike kan Haakon og Mette-Marit planlegge bryllupet uten for mye oppmerksomhet. Provence er et Mekka for matelskere, og her kan de to hente inspirasjon til bryllupsmiddagen på Slottet og Oslo Militære Samfund 25. august. Menyen er ennå ikke bestemt. - Menyen må være norsk, sier Edna Falao, norskfødt restauratør i Ramatuelle utenfor Saint Tropez, til Dagbladet. På hennes restaurant Plage I'Esquinade samles norske kjendiser i eksil for å spise Ednas sagnomsuste blåskjell.

Kongelig vinslott

Bryllupsviner lar seg også hente i området, blant annet fra danske prins Henriks vinslott. Ifølge dansk presse er det kronprins Frederik (33) som disponerer slottet i sommer. Frederik er som kjent Haakons forlover, og det er ikke utenkelig at Haakon og Mette-Marit har vært innom.

FERIE: Haakon, Mette-Marit og lille Marius koser seg på ferie.