-  Kosmetikk like viktig

Leder Knut Skolleborg i Norsk plastikkirurgisk forening (NPF) mener det kan være like mye ekstrem forvandling i det vi ser på TV, som det plastikkirurg Sverre Harbo skisserer fra sin sykehushverdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Mens det som foregår av plastikkirurgi på sykehusene stort sett er medisinsk begrunnet, er kirurgien på private klinikker i hovedsak kosmetisk betinget. Hva som er viktig forvandling må diskuteres ut fra hvordan den enkelte opplever alvorlighetsgraden av problemet sitt - enten det handler om gjenoppretting eller kosmetikk, sier Skolleborg og illustrerer:

-  Mange brystkreftopererte ønsker ikke nytt bryst, mens en frisk kvinne kan ha store problemer med sine for små eller for store bryster.

Skolleborg har selv jobbet som overlege ved plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet inntil i 2000. Nå driver han en av Norges største privatklinikker, Colosseumklinikken.

-  Helsemyndighetenes utfordring er at vi har to typer virksomheter som begge er viktige på hver sin måte. Problemer dem imellom oppstår ikke før den ene stjeler ressurser fra den andre, mener Skolleborg.