Kosmo betaler for Mette-Marit og Haakon

Staten skal betale for å finne ut når kronprins Haakon og Mette-Marit kan flytte inn på Skaugum. Trolig vil en eventuell oppussing av gården også betales av skattebetalernes lommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arbeid- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo har blitt enig med kongehuset om hvem som skal dekke tilstandsanalysen for Skaugum. Kosmos departement betaler for vedlikeholdet av alle kongelige, statlige eiendommer.

Det er usikkerhet rundt den tekniske tilstanden til Skaugum. Statsbygg skal nå foreta en vurdering av hovedbygningen. I et brev til Statsbygg 20. juni skriver departementet: «Etter avtale mellom H.M. Kongen og arbeids- og administrasjonsministeren er det bestemt at Statsbygg skal gjennomføre en enkel tilstandsanalyse av hovedbygningen på Skaugum.»

- Hva analysen vil koste kan vi ikke si noe om før vurderingen er foretatt, sier direktør for samfunnskontakt, Bente Myhre Haast i Statsbygg, til Dagbladet.

Skaugum er mer enn kronprinsparets bolig. Her drives det også kongelig gårdsdrift med produksjon av korn, melk og kjøtt. Det er defor uklart når det kommende kronprinsparet blir bønder.

Privat eiendom

Til nå har kongen betalt for vedlikeholdet av Skaugum fra egen lomme. Unntaket er perioden 1985- 94, da vedtok Stortinget et tilskudd til ekstraordinært vedlikehold. I denne perioden ble det bevilget 10,5 millioner kroner til arbeidet. Skaugum er privat eid av kongen og ble i sin tid gitt som gave av Wedel-Jarlsberg til det daværende kronprinsparet, Olav og Märtha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer