KRITISERER: Riksrevisor Jørgen Kosmo vil at politiet skal levere. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
KRITISERER: Riksrevisor Jørgen Kosmo vil at politiet skal levere. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Kosmo etterlyser resultater fra politiet

Riksrevisoren kritiserer politiets pengebruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Riksrevisor Jørgen Kosmo har kritisert politiets pengebruk og lurer nå på hvor det blir av resultatet av alle ressursene som er brukt på etaten.

- Det er ikke urimelig at noen stiller spørsmål om hva man får igjen for alle pengene. Jeg er alvorlig bekymret for fremtiden, men må dessverre konstatere at det bare har blitt verre de siste fem årene, sier Kosmo til VG.

Siden 1995 har politi- og lensmannsetaten fått økt budsjettet fra 4,1 til 11,1 milliarder kroner. Det har blitt 33 prosent flere stillinger i perioden, men oppklaringsprosenten har falt.

Kritikken fra Kosmo retter seg først og fremst mot politidirektør Ingelin Killengreen. Hun har ikke svart på VGs henvendelser om saken. Det har derimot justisminister Knut Storberget, som innrømmer at politiet må styres bedre.

- Politiet trenger bedre resultater å vise til, sier Storberget og henviser til en driftsanalyse som skal være klar i løpet av få uker.

Både Storberget og Killengreen kan bli kalt inn til åpen høring i Stortinget. Det varsler Fremskrittspartiets parlamentariske nestleder Per Sandberg. Men først vil han gi statsråden mulighet til å svare på spørsmål fra Frp.(NTB)