Kosmo fornøyd - men også skremt

«Fornyelsesminister» Jørgen Kosmo er både lettet over og fornøyd med at folk flest er tilfreds med de offentlige tjenester. Men han er skremt over at tilfredsheten er synkende til tross for at staten bruker mer penger enn noensinne på velferdstilbudene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, jeg er bekymret. Synkende tilfredshet skyldes vel både økende forventninger og behov. Nye generasjoner krever rett og slett mer av det offentlige, sier Kosmo til Dagbladet.

Han legger til at undersøkelsen viser at skremselsbildet mange får av det offentlige, er langt fra sannheten.

Nå skal han ta fatt i organiseringen av arbeidskontorene, som kommer dårligst ut.

Kosmo sier at han er overrasket over at A-etaten kommer så dårlig ut i ei tid med liten arbeidsledighet. Det første konkrete utslaget av undersøkelsen blir at han som ansvarlig statsråd kommer til å se nøye på hvordan etaten er organisert.

- Men ellers kan ikke folk se de konkrete resultatene av ditt fornyelsesarbeid ennå?

- Nei, men det er gjennomført en rekke omfattende endringer, forenklinger og omorganiseringer som er svært synlige for dem som berøres direkte. Resultatene av endringene er imidlertid ikke blitt synlige for folk flest ennå. Det blir de i månedene og årene som kommer, sier Kosmo.

- Og hva er målet ditt?

- 100 prosent fornøyde blir vi aldri. Men målet er å få til fleksible og bedre tjenester, som snur trenden og gjør enda flere fornøyde enn i dag.

For Kosmo er det et poeng å få brukerundersøkelser av denne typen til å bli en del av kommunenes beslutningsgrunnlag og prioriteringer.

<B>TILFREDS:</B> «Fornyelsesminister» Jørgen Kosmo tar snart fatt i arbeidskontorene, som kommer dårligst ut i undersøkelsen.