Kosmo hjalp pop-slektning

Forsvarsminister Jørgen Kosmo tok del i en meget spesiell platelansering da han før jul ga 2000 singler med popgruppa Vibe i julegave til sine Unifil-styrker. Nå viser det seg at Vibes Geir Olav «Gækki» Bøkestad er en slektning av Kosmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bøkestads far er en fetter av Kosmos kone (Bøkestad og Kosmos barn er med andre ord tremenninger), og de to kjenner hverandre fra familietreff i deres felles hjemfylke, Vestfold.

Både popartist Bøkestad, kjent fra 80-tallsgrupper som Drama og Creation, og forsvarsminister Kosmo bekrefter slektskapet overfor Dagbladet.

Hilsen på coveret

For Bøkestad og og hans gamle kollega fra Drama og Creation, Per Kristian «Muffe» Indrehus, fungerte Kosmos engasjement i platelanseringen som kjærkommen PR for deres singelplate «Whenever the Rain Falls». Plateselskapet Arcade, der Bøkestad for øvrig er norskansvarlig, holdt en felles pressekonferanse med Kosmo og hans departement der singelen og samarbeidet ble lansert.

I tillegg bidro Kosmo med en lengre hilsen på innercoveret - rett vis-à-vis bildet av familiemedlem Bøkestad.

Jørgen Kosmo benekter hardnakket at det var slektskapet som førte ham inn i popbransjen.

- Forsvarsdepartementet fikk en henvendelse fra Vibe om vi kunne tenke oss å gi singelen i julegave til våre soldater som er stasjonert i Bosnia og Libanon. Vi syntes ideen var god så lenge dette ikke kostet oss noe. Geir Olav Bøkestads slektskap med min kone kan jeg ærlig talt ikke se har noe med saken å gjøre, uttaler Kosmo, som for øvrig synes Vibes låt er «en god produksjon».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer