Kosmos-Bettum vil bli hotellkonge

SANDEFJORD (Dagbladet): Tidligere Kosmos-direktør, milliardsaksøkte Bjørn Bettum, vil bygge hotell ved landets mest ekspansive flyplass - Torp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har eierne, Vestfold fylke og Sandefjord kommune, med på laget.

Bjørn Bettum er mest kjent fra tida som skipsreder Anders Jahres høyre hånd i selskapet Kosmos. Hans navn har stått sentralt i den langvarige krangelen om påståtte bortgjemte verdier fra skipsreder Jahres dødsbo.

I øyeblikket pågår hovedforhandlinger i tomilliarderssøksmålet fra dødsboet, i realiteten staten, mot Bettum og den britiske banken Lazard Brothers and Co. Ltd.

Sakens mørke skyer skremmer ikke Bettum fra å satse på nye prosjekter. Nå er det hotellplaner det gjelder.

Nytt marked

Etter anleggelsen av Gardermoen som hovedflyplass ble det skapt et nytt flymarked for Vestfold, Buskerud og Telemark. Torp flyplass har i dag trafikk til svært mange steder, og utvidelsen fortsetter med uforminsket kraft.

Den tidligere Kosmos-sjefen har de lokale myndighetene i ryggen.

- Jeg har veldig stor tro på dette. Går alt etter planen, vil flyhotellet kunne stå ferdig alt neste vår. Jeg håper å kunne starte byggingen i høst, sier en oppglødd Bettum.

Optimistisk

Hotellet vil i utgangspunktet bli på fem etasjer, med totalt 90- 150 rom, avhengig av detaljutformingen. Bettum satser et 40-tall millioner i første omgang og blir hovedeier i selskapet som skal eie hoteller på Torp: Torp Airport Hotell A/S.

Milliardsøksmålet frykter ikke Bjørn Bettum.

- Saken ble reist i 1994 og har en forhistorie fra midt på 70-tallet. Mye taler for at det går mot et forlik. Det vil partene være tjent med.

- Slik saken nå står er det bare advokatene som tjener på det, sier Bettum.

ottar.jakobsen@dagbladet.no

GIR SEG IKKE: Tidligere Kosmos-general, milliardsaksøkte Bjørn Bettum, vil bygge flyhotell på Torp flyplass.