Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kosovo: Fire drept i kollisjon med nordmenn

Fire kosovoalbanere døde og en ble hardt skadd da bilen de satt i kolliderte med et norsk pansret personellkjøretøy av typen SISU lørdag kveld, melder Forsvarets overkommando.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde ved 17.25-tiden, 15 kilometer vest for provinshovedstaden Pristina i Kosovo. De omkomne er en mann, to kvinner og en ung jente,.

Ulykken skjedde da en bil av typen Lada skulle kjøre forbi den norske SISUen på en bakketopp. For å unngå å kollidere med en møtende lastebil, svingte sjåføren i Ladaen til høyre og kom inn under det norske kjøretøyet.

Norsk medisinsk personell og redningsmannskaper kom raskt på stedet. Den sivile bilen satt fast under SISUen. Redningsvognen fikk løftet opp SISUen og den skadde og de forulykkede ble skåret ut av bilvraket.

Den hardt skadede kosovoalbanske mannen ble evakuert med helikopter til et amerikansk feltsykehus sør i Kosovo. De norske soldatene som var involvert i ulykken fikk ingen fysiske skader. Soldatene tjenestegjør i kompani C.

(NTB)