Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kosovo-forhandlinger er umulig

NATOs generalsekretær har liten tiltro til det russiske meglingsforsøket med Slobodan Milosevic. Han mener russerne kaster bort tida, og vil fortsette bombingen til Milosevic gir seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det russiske diplomatiske framstøtet i Beograd ga ingen løsning på den voksende konflikten i Jugoslavia, sa NATOs generalsekretær Javier Solana i dag.

- Med dagens situasjon er det umulig å drive politiske forhandlinger. Det russiske fremstøtet var en stor tabbe, var Solanas knusende kritikk av meglingsforsøket.

Fastlåst

NATO opprettholder kravet om at serbernes president Slobodan Milosevic stanser overgrepene mot kosovoalbanerne. Milosevic på sin side fastholder at NATO må slutte å bombe først.

Situasjonen synes fastlåst, og NATO vil nå trappe opp angrepene mot jugoslaviske mål. Washington Post skriver at NATO-fly nå vil slippe bomber mot mål i sentrum av Beograd.

Bakkestyrker

Ifølge Solana er de fleste av de europeiske NATO-medlemmene nå beredt til å sende bakkestyrker inn i Kosovo først etter at det er undertegnet en våpenhvile-avtale.

- De allierte landene er ikke klar til å sende inn bakkestyrker nå, men vi er klare til å stille styrker som skal overvåke en fredsavtale og sørge for en trygg tilbakekomst for flyktningene, sa Solana i dag ifølge AP.

Så mange som 300&000 kosovoalbanere antas å være på flukt fra serbiske soldater.