Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kosovo: Geriljaledere forduftet

Lederne for den kosovoalbanske UCK-geriljaen, som skulle møtes i dag for å rådslå om stormaktenes fredsplan, lot seg ikke oppdrive av verken journalister eller OSSE-observatører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju regionale kommandanter og fire fra geriljaens hovedkvarter var ventet å komme sammen ved Likovac i åsene vest for provinshovedstaden Pristina. Men journalister som oppsøkte deres vanlige møtested, så ikke tegn til verken møte eller møtedeltakere.

Observatører trodde kanskje at møtet var blitt flyttet til et ukjent sted som kunne skjermes for verdenspressen, og håpet fortsatt at et etterlengtet ja til fredsplanen kunne komme i løpet av dagen.

Samtidig ble det meldt om nye krigshandlinger i Kosovo. Ifølge OSSE-observatører brøt det igjen ut kamper mellom serbiske styrker og geriljaen like ved grensen til Makedonia. Observatørene rapporterte om fortsatt oppmarsj av jugoslaviske hærstyrker vest for grenseovergangen på hovedveien mellom Pristina og Skopje, i et område der flere tusen sivile ble drevet på flukt i forrige uke.

(NTB-Reuters)