Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kosovo har høyest barnedødelighet i Europa

Barnedødeligheten i Kosovo er den høyeste i Europa, viser en undersøkelse som ble offentliggjort i provinshovedstaden Pristina i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnedødeligheten var 3,5 prosent i de 12 månedene forut for undersøkelsen, den høyeste i Europa.

En femdel av alle fødsler skjer uten noen form for medisinsk hjelp, og 15 prosent av kvinnene hadde ingen kontakt med lege under hele svangerskapet.

Gjennomsnittlig antall barn per kvinne er 2,5, betydelig lavere enn det som tidligere er blitt hevdet, blant annet av jugoslaviske myndigheter.

Undersøkelsen er gjort i fellesskap av Kosovos statistiske kontor, Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen og FNs befolkningsavdeling UNFPA. Spørsmål til 40.000 kosovoalbanere er grunnlaget for undersøkelsen.

Halvparten av Kosovos befolkning er under 25 år. En firedel av alle kosovoalbanere mellom 20 og 40 år lever i utlandet, først og fremst i Tyskland og Sveits.

(NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 739350480


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling