- Kosovo vil aldri bli en selvstendig stat

- Uansett hvor mye press Serbia blir utsatt for, sier statsminister Vojislav Kostunica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kostunica uttalelse falt samtidig som representanter for serbere og kosovoalbanere søndag samlet seg i Brussel for å diskutere Kosovos framtidige status.

- Kosovo kunne bare blitt en selvstendig stat dersom Serbia anerkjente den, eller hvis Sikkerhetsrådet rev i stykker FN-pakten. Og hele verden vet at Serbia aldri vil anerkjenne Kosovos selvstendighet, og at Sikkerhetsrådet aldri vil rive i stykker FN-pakten, sa Kostunica søndag.
Dypt uenige
Serberne og kosovoalbanerne er fortsatt dypt uenige om Kosovo fremtidige status, og vanskelige avgjørelser må tas ettersom forhandlingene nå går inn i en avgjørende fase, opplyser EUs sjefsmekler Wolfgang Ischinger.

- I løpet av denne helgen i Brussel og neste helg i Wien vil vi se om vi kan klare å få til en reell framgang, sier Ischinger.

- Slik sett vil dette være en avgjørende fase, legger han til.


Meklertrio


Den pågående runden med forhandlinger mellom de to partene blir meklet av Ischinger, USAs Kosovo-utsending Frank Wisner og den russiske diplomaten Aleksandr Botsan-Khartsjenko.

De skal rapportere tilbake til FNs generalsekretær Ban Ki-moon 10. desember.

Kosovos etniske albanere har truet med å erklære Kosovos selvstendighet etter denne datoen dersom det er ikke er kommet til en enighet om regionens status.

(©NTB)