Kosovoalbaner dømt til 14 år for terrorisme

En jugoslavisk militærdomstol i byen Nis dømte lørdag en kosovoalbansk mann til 14 års fengsel for terrorisme, skriver Beograd-avisa Blic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Blic ble den 28 år gamle Riza Ahemtja pågrepet etter å ha deltatt i et angrep som kostet en jugoslavisk soldat livet, og såret en annen.

Domstolen fant det bevist at Ahemtja hadde vært medlem av den kosovoalbanske UCK-geriljaen, som ble offisielt oppløst i 1999 da FN overtok styringen av Kosovo-provinsen.

600 kosovoalbanere soner fortsatt i serbiske fengsel, de siste av om lag 2.000 som ble overført fra Kosovo da serbiske styrker ble jaget ut av provinsen under NATOs luftkrig i juni 1999.

Flere av dem soner lange dommer for terrorisme, en betegnelse serberne bruker om alt UCK-geriljaen foretok seg, mens andre fortsatt venter på å få sine saker opp for en domstol eller et amnesti fra den nye ledelsen i Beograd.

Torsdag ble en serbisk mann dømt til 14 års fengsel i Kosovo, der en kosovoalbansk domstol fant ham skyldig i folkemord.

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) ga uttrykk for dyp bekymring over denne dommen, og slo i en kunngjøring fast at den ikke var i samsvar med bevisene som ble lagt fram i retten.

(NTB)