Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kosovoalbanere brent ihjel

Brente kropper lå blant rykende traktorer og lastebiler i den kosovoalbanske landsbyen Korisa i dag, vitnesbyrd om det serbiske talsmenn sa var et NATO-angrep på en kosovoalbansk flyktningekolonne. Over 100 skal være drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overlevende fortalte at nærmere 700 flyktninger i to kolonner akkurat hadde kommet ut etter å ha gjemt seg i skogen i ti dager. De hadde bestemt seg for å overnatte på sine lasteplan og tilhengere i en klynge mellom veien og landsbyen Korisa.

- Vi bestemte oss for å tilbringe natten her. En gang rundt midnatt bombet de oss med fly tre ganger. Det var forferdelig, sa Dostan Rexhaj (49), fra Lodje Zekaj, som er en del av Korisa.

- Mange ble brent ihjel øyeblikkelig. Da nyheten om at de bombet oss spredte seg, samlet politiet sammen de sårede og førte dem til sykehuset i Prizren, sa han.

- Vi kan fremdeles ikke samle sammen alle kroppene. De er spredt over alt - på jordene og på nærliggende gårder. De er blitt sprengt i småbiter. Jeg er overbevist om at over 150 er blitt drept, sa Rexhaj.

Ni døde, med røyken fremdeles drivende fra noen av dem, lå på åstedet. 48 døde var allerede ført til likhuset i Prizren.

Rexhajs svigersønn, Hasan Ahmetaj, sa han trodde det hadde vært seks bomber. Han mente det måtte være minst 200 døde.

(NTB-Reuters)