Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kosovoalbanere må hjem nå

- De fleste kosovoalbanere som oppholder seg i Norge vil få avslag på asylsøknadene, og må vende hjem til Kosovo snarest, sier kommunalminister Sylvia Brustad etter den første dagen av sitt Kosovo-besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har holdt kontakt med FNs høykommissær for flyktninger hele tiden, og for kosovoalbanerne som gruppe er det trygt å vende tilbake, sier Brustad.

- For enkeltindivider og medlemmer av minoriteter kan det være annerledes, og hver asylsøknad vil bli vurdert individuelt og skikkelig, men det er ingen tvil om at situasjonen er trygg for kosovoalbanerne.

Vel 4.000 av dem som kom til Norge etter å ha blitt fordrevet av serberne i fjor, har søkt asyl, men flertallet av søknadene vil bli avvist.

- Jeg håper at kosovoalbanerne, når avslagene kommer, returnerer fredelig og raskt, både fordi de bør delta i å gjenoppbygge landet sitt snarest, men også fordi det snart går mot vinter og det er nødvendig å få tak over hodet, sier Brustad.

(NTB)