Kosovoalbanerne

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Som det framgår av dagens avis kritiserer FNs høykommissær Norge for behandlingen av kosovoalbanske flyktninger. UDI har ikke vurdert asylsøknader fra kosovoalbanere siden 1. mars. Da hadde én av 116 asylsøkere fått opphold på humanitært grunnlag, resten er sendt ut av landet. Hittil i år har nærmere 800 flyktninger fra Kosovo søkt om asyl. Det er en fattig trøst at de som kom etter 1. mars ennå ikke er sendt ut. De lever i uvisse, og i Justisdepartementet sier man at man avventer en eventuell politisk beslutning før søknadene kan behandles. I mellomtida vokser flyktningtragedien i Kosovo, med omkring 15 prosent av befolkningen på flukt.
  • Da krigen raste i Bosnia, foreslo Kristelig Folkeparti at visumplikten for bosniere skulle oppheves. Nå tør ikke justisministeren engang gi de kosovoalbanerne opphold som, til tross for visumplikten, har klart å komme hit. Det er innholdet i Aures oppmyking av flyktningpolitikken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer