Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kosovoalbanernes forsamling godtar Rambouillet-avtalen

Kosovoalbanernes folkevalgte forsamling har med overveldende flertall godkjent fredsavtalen fra Rambouillet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en erklæring fra i går var det bare én av forsamlingens 118 medlemmer stemte mot en godkjenning, gikk det fram av erklæringen. Erklæringen ble offentliggjort i Kosovos hovedstad Pristina. Avtalen kan undertegnes hvis de kosovoalbanske forhandlerne i Rambouillet går inn for det. Fredsplanen var tema for det første møte i forsamlingen siden dens konstituerende sesjonen i mars i fjor.

De kosovalbanske folkevalgte, som ikke anerkjennes av de jugoslaviske myndigheter i Beograd, erklærte seg villig til formelt å ratifisere avtalen, så snart de får klarsignal fra sine forhandlere i Frankrike. Forhandlingene i Rambouillet utenfor Paris skal etter planen gjenopptas om halvannen uke.

Ifølge EUs spesialutsending Wolfgang Petritsch virker det imidlertid ikke som om den jugoslaviske regjering er villig til å undertegne fredsavtalen. Jugoslavene er lite imøtekommende og forsøker å trekke forhandlingene ut i langdrag, sa Petritsch etter samtaler i Pristina lørdag.

Den øverste militære sjefen for den kosovoalbanske KLA-geriljaen avviste i en tale lørdag også det han betegnet som «halvhjertede politiske løsninger» på konflikten i Kosovo. KLA kan bare godta en avtale som peker fram mot full selvstendighet, sa Suleiman Selimi. (NTB)