Anne-Elisabeth Hagen

Koss: - Hagen-familien har det ekstremt tøft

Uttaler seg om saken for første gang i NRK-intervju.

Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag er det tre år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog. Fortsatt leter politiet etter svar på hva som har skjedd med henne.

Nå uttaler skøytelegenden Johann Olav Koss tausheten seg om saken for første gang.

Tom Hagen var hans første sponsor, og OL-helten ble godt kjent med familien. Han forteller at Tom og Anne-Elisabeth Hagen har vært en del av hans familie.

- Jeg har egentlig sagt nei til å ha samtaler om saken, men jeg føler at det er viktig at vi kan gå videre og finne løsningen på hva som har skjedd med henne, sier Koss i et intervju med NRK.

FORSVUNNET: Etter tre år, er Anne-Elisabeth fortsatt ikke funnet. Foto: Privat
FORSVUNNET: Etter tre år, er Anne-Elisabeth fortsatt ikke funnet. Foto: Privat Vis mer

Han forteller at han ønsker å bidra til fokus på forsvinningssaken.

- Husk at også jeg er veldig glad i «Lisbeth», og vil vite hva som har skjedd med henne, sier Koss.

Han forteller til NRK at Hagen-familien har det ekstremt tøft. De savner en mor, bestemor og kone, og lever med usikkerheten rundt det som har skjedd, skriver statskanalen.

Dagbladet har tidligere forsøkt å intervjue Koss om saken, men han ønsket da ikke å uttale seg. Dagbladet har ikke lyktes å få tak i Koss søndag kveld.

Tom Hagen er fortsatt siktet for drap eller medvirkning til drap. I tillegg er en mann i 30-åra siktet for medvirkning til bortføring. Begge nekter straffskyld, og ingen av dem er varetektsfengslet.

Nylig fortalte påtaleansvarlig i saken, Gjermund Hanssen, til Dagbladet at saken fremdeles etterforskes for fullt av mellom 20 og 30 personer fra politidistriktet, Kripos og Økokrim.

Innsatsen og ressursene har den siste tida blitt spisset. Hanssen betegnet det som nå skjer, som en kraftsamling.

- En stor del av de samlede ressursene prioriteres nå inn mot kryptovaluta. Det betyr ikke at andre spor er lagt bort, men at ressursene prioriteres i den retningen. Det kommer stadig ny informasjon inn fra krypto-sporet - det er snakk om funn av flere identiteter, e-postadresser, telefonnumre og IP-adresser, sa politiadvokaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer