Koss fikk hytte med kjendis- rabatt

Den tidligere skøytestjernen Johann Olav Koss sparte flere hundre tusen kroner på kjendisfaktoren da han bygde sitt hyttepalass til 2,5 millioner kroner ved skøytebygda Savalen i Østerdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter firmaet som satte opp hytta. Leverandørene som ga Koss feite rabatter, fikk som gjenytelse god omtale i Se og Hør.

- I ettertid har vi solgt to hytter på grunn av eksponeringen i Se og Hør av den nye hytta til Johann Olav Koss, sier Terje Strand. Han eier Lafteland på Elverum, som førte opp hytta til Koss.

Liten forståelse

Strand har liten forståelse for kritikken i Dagbladet i går fra Ola Eggset i den konkurrerende bedriften Malmlaft. Eggset er lut lei kjendiser som forlanger store rabatter mot å vise fram hyttene sine i ukepressen.

Strand innrømmer at hytta til Koss ble bygd på halv tid av det normale uten at det kostet Koss et øre ekstra, trass i at det påførte Lafteland mange ekstrakostnader.

- På det punktet ga vi ved dørene, sier Strand.

Han bekrefter at Koss fikk en god pris på hytta, men sier at Lafteland ikke har gitt så mye rabatter at dette ble et tapsprosjekt. Tall på hvor mye Koss sparte på selve hytta, vil ikke Strand gi.

Lafteland sørget for at Johann Olav Koss fikk solide rabatter hos leverandørene av byggevarer og utstyr på hytta.

- Jeg oppnådde gode rabatter hos våre underleverandører fordi kunden het Johann Olav Koss. Underleverandørene ville bruke Koss' hytte i markedsføringsøyemed, og derfor fikk han gode priser, sier Strand.

Han anslår selv at Koss sparte inntil 200000 kroner bare på rabattene han fikk fra dem som leverte byggevarer og utstyr.

Koss forhandlet selv fram avtalene om leveranser av møbler, stereoutstyr og kjøkkenløsning. Leverandørene skal ha gitt Koss solide avslag på prisen, men Dagbladet kjenner ikke tallene på hva dette samlet utgjorde. Men det er trolig snakk om beløp i hundretusenkronersklassen. Bare stereoanlegget på hytta kostet i utgangspunktet 100000 kroner.

Leverandørene av møbler, kjøkken og stereoutstyr ble alle omtalt i Se og Hør-reportasjen. En av de ansatte på møbelfabrikken som leverte møblene, ble avbildet sammen med Koss i den nye hytta hans. Gjengen som førte opp hytta ble også avbildet i Se og Hør, med et stort skilt med logoen til Lafteland.

Terje Strand kjenner til underleverandører som har levert utstyr til kjendishytter med store tap, uten at det har gitt noen PR-effekt. Men han mener at de som var involvert i byggingen av hytta til Koss, har hatt en positiv gevinst av det.

- Alle gikk inn i dette med åpne øyne. Jeg føler faktisk at vi har et større problem med pengesterke kunder fra finansmiljøet. De er flinke til å få prisen dit de vil. Vi som sitter på andre sida av bordet er håndverkere, sier Strand.

Galt


Han mener det er galt av Ola Eggset i Malmlaft å legge skylda på kjendisene for prutingen på kjendishyttene.

- Jeg mener det er de som selger, og ikke Bjørn Dæhlies og Johann Olav Koss' skyld at det er slik, sier Strand.

Johann Olav Koss var i går ikke tilgjengelig for kommentar.

GEVINST: Johann Olav Koss gjorde stor gevinst på sitt kjente ansikt da han bygde hytte.