Koss lover likhet for doping-loven

- Vi skal gjennomgå dopinglista og sørge for likhet for loven uansett hvilket land utøveren kommer fra eller hvilken idrett vedkommede driver. I dag står det cirka 700 preparater på forbudslista, sier WADA-medlem Johann Olav Koss til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sammen med Dick Pound, Amanda Vamstone og David Howesen skal Koss utarbeide strategien til verdens dopingpoliti.

- Vi får stor innflytelse på hvordan WADA skal arbeide i åra som kommer. Blant annet skal de enkelte lands regjeringer inn i arbeidet mot dopingondet, sier Koss.

I første rekke skal WADA skaffe seg mer kunnskap om veksthormoner og EPO, stoffer som fortsatt er vanskelige å oppdage.

- Og vi skal fortsatt være helt klare i vår holdning til bruk av kosttilskudd. Det er et faretegn når utøverne i Sydney-OL brukte mer enn 20 forskjellige typer kosttilskudd, sier Koss.

WADA skal også forbedre prosedyrene ved kontroll av astmamedisin.

- 600 av Sydney-OLs utøvere brukte astmaspray. Det er underlig at så mange av verdens beste idrettsutøvere er så syke, sa WASA-leder Dick Pound på en pressekonferanse i Oslo i går.

- Er man syk, er det sjølsagt lov til å bruke medisiner. Men sykdommen skal være klart definert og vedkommede må ha medisinsk godkjennelse for å bruke stoffet, sier Koss. KJEMPER MOT DOPING: Johann Olav Koss. # Foto: TOMM W. CHRISTIANSENoss lover likhet for doping-loven # - Vi skal gjennomgå dopinglista og sørge for likhet for loven uansett hvilket land utøveren kommer fra eller hvilken idrett vedkommede driver. I dag står det cirka 700 preparater på forbudslista, sier WADA-medlem Johann Olav Koss til Dagbladet. # Av ARVID HOLMLUNDSammen med Dick Pound, Amanda Vamstone og David Howesen skal Koss utarbeide strategien til verdens dopingpoliti. # - Vi får stor innflytelse på hvordan WADA skal arbeide i åra som kommer. Blant annet skal de enkelte lands regjeringer inn i arbeidet mot dopingondet, sier Koss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer