Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Koss og Heiberg er ikke kjendiser

... ifølge engelske «Who's Who» LONDON (Dagbladet): Blant de 20 000 kjendisene i årets «The International Who's Who» er det også mange norske. Nytt norsk navn er cellisten Truls Mørk, mens OL-heltene Johann Olav Koss og Gerhard Heiberg er utelatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik forklarer bokas redaktør Richard Fitzwilliams hva som kvalifiserer til en plass i «Hvem er hvem»:

- Når vi velger ut navn som skal være med så har vi følgende kriterier:

De må være av internasjonl betydning, de må være fremtredende på sitt felt og de må ha en berømmelse som varer, sier Fitzwilliams.

«Koss interessant»

- Hvorfor har dere ikke med skøytemesteren Koss som driver den internasjonale OL-hjelpen?

- Det høres interessant ut. La meg skrive ned navnet, så får vi vurdere det neste år. Da er planen at vi skal satse med på den skandinaviske delen av innholdet.

- Hva med Gerhard Heiberg som var leder for vinter-OL i Norge?

- Det er i seg selv ikke nok til å kvalifisere, heller ikke at han er medlem av IOC-styret. Vi har sjefen for det internasjonale OL-styret med i boka, vi kan ikke ha alle medlemmene.

Kyrkjebø holder ikke

- Men den norske fredsmekler og visegeneralsekretær i FN, Terje Rød Larsen, må da vel være stor nok?

- Han burde ha vært med, jeg er helt enig. La meg skrive ned navnet, svarer den velvillige redaktøren.

Men når det gjelder norske kjendiser innenfor underholdning, er han derimot ikke så sikker. Han tror ikke Nils Gaup er kjent nok internasjonalt og han tror heller ikke at Sissel Kyrkjebø er stor nok til å komme i boka.

Verre er det vel at han har utlatt Jostein Gaarder, fjorårets mestselgende romanforfatter med «Sofies verden».

Heyerdahl størst

Blant nordmenn som er med, peker Thor Heyerdahl seg ut. Han får hele 51 linjer i oppslagsverket og er en av de som får bredest omtale i boka.

Johan Galtung er også med, sammen med en rekke andre forskere og eksperter innenfor medisin, fysikk, økonomi og andre fagområder. Politikerne kan heller ikke klage på omtalen: Gro Harlem Brundtland, Else Bugge Fougner, Kjell Magne Bondevik, Johan J. Jakobsen og mange andre er med - men ikke Anne Enger Lahnstein.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media